Förra helgen var jag iväg vid Bunn och fick agera målfotograf på Bauer triathlon, en heldag i solsken och många minnen rikare.

Under dagen fick jag träffa två människor som visar sig vara vänner till familjen när jag var väldigt liten. När evenemanget avslutades förstod jag varför de var vänner med mina föräldrar för många år sen. Det var två oerhört tacksamma människor att ha att göra med. Den ena var arrangör och den andra var med för att hjälpa till, men där jag stod såg jag något oerhört fantastiskt. Med de 103 deltagarna som genomförde loppet så stod dessa två och en till och tog emot samtliga deltagare.

Till varje deltagare som kom i mål togs de emot med ett leende, bra jobbat och en kram. Någonstans där stod jag och blev oerhört imponerad av engagemanget från alla som var där, att känna sig delaktig i detta var ofantligt kul.

Minnen

För många år sen när jag cyklade Vätternrundan senaste gången så var det en plåga, med alldeles för få mil i benen tog jag mig runt. Då pratade jag och en till om vad som egentligen är den största prestationen, att slå rekord eller att genomföra ett lopp. Vilket är egentligen jobbigast att genomföra Vätternrundan 18 timmar eller på 7 timmar. Självklart har båda tiderna olika förutsättningar, men trampa i 18 timmar måste helt klart göra mer ont i rumpan. Det som gjorde mest intryck på mig förra helgen, var devisen att alla som genomför Bauer Triathlon får avsluta loppet, det är ingen som blir avplockad för att maxtiden överskrids.

Något som kommer dröja länge innan man glömmer är när sista deltagaren går in i mål, glädjen, smärtan och tårarna när armarna sträcks i skyn. Hur hon under hela upploppet fick höra sitt namn ropas över målområdet och hur hennes familj stod i målfållan och tog emot henne. För visst är det jobbigt att genomföra ett lopp på 4 timmar, men att göra det på 7.05, det måste vara större.

Framtiden

Nästa uppdrag är redan klart och då ska jag vara fotograf på invigningen av Iron man i Jönköping, därefter är det ett bröllop som ska fotograferas. Därutöver så är planen att hinna med lite fler tävlingar i området.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.