Det har precis varit nyår och vi startar ett nytt år. Då är frågan, vad händer 2022? Mycket kommer handla om porträtt och sport, en del om film. Oavsett vad, 2022 kommer bli ett spännande år!

Just för stunden handlar mycket om att avsluta 2021, se till att det som ska vara klart kan leveras, uppdatering av prislistor, hemsidan och sådant. Det finns mål för 2022, främst vill jag utvecklas till en bättre berättare, med hjälp fotografering och filmer. Jag kommer fortsätta med sådant jag påbörjade och höll på med förra året.

Fotografering, porträtt och sport

Något som jag verkligen tror på och som jag har funderat en hel del på länge är att köra studiofotografering för möhippor, kompisgäng eller after work. Varför inte träffas ett kompisgäng under en möhippa och fotografera i en studio?

En annan sak som jag gjort mer seriöst under sommaren var att fotografera sport, här har det varit mycket fokus på att fotografera fotboll och hästhoppning. Sportfotografering i botten är inte särskilt olik från sport till sport, utan här handlar det snarare om att utveckla en förståelse för när saker kan ske och vara beredd att ta kortet när ögonblicket är där.

Under sommaren fick jag chansen att fotografera hästporträtt, djurporträtt överlag är nog något som kan bli mer av.

För 2022 är tanken att det ska bli mer porträtt och film, för det är något jag verkligen gillar. Träffas, lära känna och sedan få berätta vem det är framför kameran. Det är inte så viktigt om det är en människa eller ett djur, för mig är det viktigaste att faktiskt visa individen som finns framför kameran. Sportfotograferingen finns där som ett spännande komplement.

Under 2022 kommer det garanterat bli mer mermaid och cosplayfotografering. Har redan pratat lite med mina mermaids om tre platser att fotografera på.

Filmer och drönare

Under året har jag fått arbeta mer med att göra filmer, både som filmare och redigerare. Något som har varit riktigt kul att få skapa presentationsfilmer eller intervjuer. Presentationsfilmerna kan ske med hjälp av både drönare eller med kamera på stativ eller handhållet. Här har jag ett långt gående projekt som handlar om att presentera landmärken i Jönköping. Det finns fler filmer på min kanal på Youtube.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.