Jag har under hösten kört eventfotografering och tanken har slagit mig att resultatet inte har blivit vad jag förväntade mig.

Har efteråt fått höra att mina bilder har varit bra, men… Det här men verkar vara en ganska så stor avskräckande faktor för att köpa bilder. Efter två av dessa fotograferingar jag varit har jag diskuterat med några vänner.

Lärdomar från eventfotografering

En eventfotografering resulterar i ganska mycket bilder, som när jag var och fotograferade hästhoppningen i Taberg i somras slutade med att jag tog 7000 bilder. Från den gången lärde jag mig framförallt två saker, om jag ska få ordning på alla bilderna krävs ett program som snabbt kan sortera och tagga alla bilder på ett smart sätt. Det programmet är fantastiskt duktigt på att snabbt sortera, sålla och tagga bilderna så att jag snabbt kan hitta rätt bild. Det gör att jag enkelt kan katalogisera till d81se.pixieset.com så att det stämmer överens med hoppgrupperna i tävlingen. Det andra jag lärde mig då var att jag måste våga och lägga tid på att sortera bort bilder som är bortom all räddning för att få bra kvalitet slutprodukten.

När jag några veckor senare fotograferade hundutställning var det bara två som köpte bilder och har efteråt hört flera som varit intresserade av att köpa, men inte varit nöjda med de publicerade bilderna. Det är här jag behöver förtydliga, att snabbt gå genom och sortera alla bilder så att de blir lätthittade är inget problem. Det som snarare ställer till det är att jag vill snabbt ha upp bilder så att ni som vill köpa snabbt kan hitta det ni vill, problemet är att om jag fotografera 7000 bilder under en helg har inte chans till att redigera genom 7000 bilder på så pass kort tid som de efterfrågas. Om jag redigerar genom majoriteten av de 7000 bilder som fotograferas är risken stor att jag har gjort oerhört mycket jobb i onödan. Min kompromiss ligger i att bilderna, när de publiceras på pixieset.com, är oredigerade med en vattenstämpel.

Vad det är ni köper från eventfotografering

Det ni köper är en bild som är redigerad, beskuren och utan vattenstämpel. Bilden kommer dessutom i en högupplöst version och en lågupplöst version, där den högupplösta är optimerad för framkallning och den lågupplösta är för sociala medier och Internet. Den sistnämnda är alltså lite mindre i storlek.

Nu när jag har varit på lite event så kommer jag att påbörjar min porfolio här på hemsidan, där de bästa bilderna, i mitt tycke, kommer publiceras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.